
Σάλτσα με μανιτάρια & μουστάρδα
Υλικά για 4 μερίδες
- 250γρ λευκά μανιτάρια (σε φέτες)
- 3-4κ.σ μουστάρδα
- 1κ.σ μέλι
- 3κ.σ λευκό κρασί
- Αλατοπίπερο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ρίγανη
- 3κ.σ ελαιόλαδο
- 1κ.γ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε φέτες για περίπου 5-6 λεπτά.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί (περίπου 1 λεπτό).
- Εν τω μεταξύ, ρίχνετε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα, το λεμόνι και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά το μίγμα.
- Αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και ανακατεύετε.
- Σε ένα μπολάκι διαλύετε με λίγο νεράκι το κορν φλάουρ και το προσθέτετε και αυτό στην κατσαρόλα.
- Συμπληρώνετε με νερό, τόσοι ώστε να σκεπάσει τα μανιτάρια.
- Μόλις πάρει βράση το μίγμα, ρίχνετε το μέλι και ανακατεύετε.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε λίγα λεπτά να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Συνοδεύεται με ρύζι, πλιγούρι ή κινόα.