Συνταγές

Σάλτσα με μανιτάρια & μουστάρδα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 250γρ λευκά μανιτάρια (σε φέτες)
  • 3-4κ.σ μουστάρδα
  • 1κ.σ μέλι
  • 3κ.σ λευκό κρασί
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ρίγανη
  • 3κ.σ ελαιόλαδο
  • 1κ.γ κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε φέτες για περίπου 5-6 λεπτά.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί (περίπου 1 λεπτό).
  • Εν τω μεταξύ, ρίχνετε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα, το λεμόνι και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά το μίγμα.
  • Αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και ανακατεύετε.
  • Σε ένα μπολάκι διαλύετε με λίγο νεράκι το κορν φλάουρ και το προσθέτετε και αυτό στην κατσαρόλα.
  • Συμπληρώνετε με νερό, τόσοι ώστε να σκεπάσει τα μανιτάρια.
  • Μόλις πάρει βράση το μίγμα, ρίχνετε το μέλι και ανακατεύετε.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε λίγα λεπτά να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Συνοδεύεται με ρύζι, πλιγούρι ή κινόα.