Συνταγές

Κέικ με Μήλο και Βρώμη (χωρίς γλουτένη)

Υλικά για 12 κομμάτια:

  • 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη (όπως της εταιρείας Μύλοι Αγίου Γεωργίου που φουσκώνει μόνο του)
  • 1/2 φλιτζάνι βρώμη χωρίς γλουτένη (αλεσμένη)
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας μέλι (προαιρετικά για επιπλέον γλυκύτητα)

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C και άλειψε μια φόρμα για κέικ (περίπου 24 εκ.) με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
  2. Ανακάτεμα υγρών υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο. Αν θέλεις, πρόσθεσε το μέλι για περισσότερη γλυκύτητα και ανακάτεψε καλά.
  3. Προσθήκη στερεών υλικών: Πρόσθεσε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, την αλεσμένη βρώμη, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη.
  4. Προσθήκη μήλων και άλλων υλικών: Πρόσθεσε τα κομμένα μήλα, τα καρύδια και τις σταφίδες (αν χρησιμοποιείς). Ανακάτεψε απαλά για να μοιραστούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
  5. Ψήσιμο: Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βάλεις μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και να βγει καθαρή.
  6. Άφησε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το ξεφορμάρεις. Καλή όρεξη!

Μακροθρεπτικά ανα κομμάτι:

  • Πρωτεΐνη: 4.33g
  • Υδατάνθρακες: 25.17g
  • Λίπος: 10.75g
  • Θερμίδες: 214.75 θερμίδες