Συνταγές

Casarecce από ρεβίθια με πέστο βασιλικού & ντοματίνια

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 200 γρ. Casarecce από Ρεβίθια της Barilla
  • 4-5 κουταλιές σούπας πέστο της Barilla
  • 10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2-3 κουταλιές τριμμένο τυρί 5%
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  • Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράσε τα Casarecce από Ρεβίθια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 7-9 λεπτά). Μην ξεχάσεις να κρατήσεις 1/2 φλ. από το νερό βρασίματος των ζυμαρικών για να προσθέσεις στην σάλτσα αργότερα, αν χρειαστεί.
  2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα ντοματίνια και σοτάρισέ τα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να “σκάσουν”.
  3. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξέ τα και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι με τα ντοματίνια. Ανακάτεψε καλά και άφησε τα ζυμαρικά να αναμειχθούν με τα ντοματίνια για 1-2 λεπτά.
  4. Ρίξε το πέστο και ανακάτεψε καλά, προσθέτοντας λίγο από το νερό βρασίματος αν χρειαστεί για να γίνει η σάλτσα πιο κρεμώδης. Άφησέ το να ανακατευτεί για 1 λεπτό.
  5. Σερβίρισε τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέτοντας από πάνω το τριμμένο τυρί και λίγο φρέσκο βασιλικό (αν θέλεις). Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!

Διατροφική ανάλυση για 2 μερίδες:

  • Θερμίδες: 956 kcal (478 kcal ανά μερίδα)
  • Πρωτεΐνη: 35 g (17.5 g ανά μερίδα)
  • Υδατάνθρακες: 123 g (61.5 g ανά μερίδα)
    από αυτούς, Σάκχαρα: 11 g (5.5 g ανά μερίδα)
  • Λίπη: 35 g (17.5 g ανά μερίδα)
    από αυτά, Κορεσμένα: 7 g (3.5 g ανά μερίδα)
  • Ίνες: 18 g (9 g ανά μερίδα)