
Casarecce από ρεβίθια με πέστο βασιλικού & ντοματίνια
Υλικά για 2 μερίδες:
- 200 γρ. Casarecce από Ρεβίθια της Barilla
- 4-5 κουταλιές σούπας πέστο της Barilla
- 10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2-3 κουταλιές τριμμένο τυρί 5%
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
- Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράσε τα Casarecce από Ρεβίθια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 7-9 λεπτά). Μην ξεχάσεις να κρατήσεις 1/2 φλ. από το νερό βρασίματος των ζυμαρικών για να προσθέσεις στην σάλτσα αργότερα, αν χρειαστεί.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα ντοματίνια και σοτάρισέ τα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να “σκάσουν”.
- Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξέ τα και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι με τα ντοματίνια. Ανακάτεψε καλά και άφησε τα ζυμαρικά να αναμειχθούν με τα ντοματίνια για 1-2 λεπτά.
- Ρίξε το πέστο και ανακάτεψε καλά, προσθέτοντας λίγο από το νερό βρασίματος αν χρειαστεί για να γίνει η σάλτσα πιο κρεμώδης. Άφησέ το να ανακατευτεί για 1 λεπτό.
- Σερβίρισε τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέτοντας από πάνω το τριμμένο τυρί και λίγο φρέσκο βασιλικό (αν θέλεις). Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!
Διατροφική ανάλυση για 2 μερίδες:
- Θερμίδες: 956 kcal (478 kcal ανά μερίδα)
- Πρωτεΐνη: 35 g (17.5 g ανά μερίδα)
- Υδατάνθρακες: 123 g (61.5 g ανά μερίδα)
από αυτούς, Σάκχαρα: 11 g (5.5 g ανά μερίδα) - Λίπη: 35 g (17.5 g ανά μερίδα)
από αυτά, Κορεσμένα: 7 g (3.5 g ανά μερίδα) - Ίνες: 18 g (9 g ανά μερίδα)